7 Şubat 2008 Perşembe

Kara para aklama nedir?

Kara para aklama temel olarak para dolaşımını çeşitlendirerek parçalamak olarak özetlenebilir
50000 Amerikan Dolarlık tek bir kumar geliri ya da bir hafta süreli 40-50000 Euroluk benzer bir gelir dikkat çekmeyebilir. Ya haftalık 100-200 bin dolarlık bir hareket? hemen, hemen her ülke polisinin dikkatini çekecektir. Bu nedenle günümüz suç dünyasında daha gelişmiş ve karmaşık teknikler geliştirilmesi şart olmuştur. Uluslararası gayrimenkul yatirim ortakliklari ya da risk sermayesi yatirim ortakliklari araciligi ile olusturulacak portfoylerden kira ve risk primleri almak gunumuz global finans dunyasinda hic te zor olmamaktadir. Kuruculari BVI ya da Marshall adalarindan 3 veya 4 sirket olan bir Honk Kong Yatirim sirketinin Isvicre'deki bir trust uzerinden satin alacagi bir Amerikan Sirketinin gelismekte olan ulkelere yapacagi gayrimenkul yatirimlari kimi rahatsiz edecektir ki? Aksine yabanci sermaye destegi bile alacaktir.

Ya da kurulacak bir hedge fund bircok taninmis banka ve hukuk danismaninin arkasina saklanarak sozde ortaklarinin paylarini riskli bolgelere yuksek kar getirecek sekilde yatiracaktir. Unutmayalim karaparanin artmasi kullanilan tekniklerin de artmasina ve daha kompleks hle gelmesine sebep olacaktir. unumuz global bankacilik sistemi kendi, kendine kredi verme dahil olmak uzere bircok on faz hazirliklarina buyuk olanaklar saglamaktadir.

Bir diger komik durum ise gunumuz imkanlari ile Amerika, Isvicre, Honk Kong, Londra ve Luxembourg da yerlesik, telefon ve fakslari aktif, web siteleri dehset verici mukemmellikte ve ticaret, tasima, gayrimenkul ve benzer alanlarda aktif, sermaye izinleri milyarlarca dolarlik sirket ve sirket gruplari kurarak bunlarin arkasina duzinelerce irili ufakli diger sirket ve trust gruplari yerlestirmek o kadar ucuz ve kolay ki. Ornegin 100000 dolarlik bir butce ile sanal ama islevsel bir BP, Morgan Stanley, Merrill Lynch ya da Citicorp benzeri bir imaj yaratmak mumkundur. Hep para veren ama kredi kullanmayan, teminatlari yerinde, guclu, cok uluslu ve aktif bankalar daha baska ne ister ki hele bir de tasima ve mal faturalari da mevcutsa. 2 aylik bir calisma alin size 5-7 yasinda dunya devi bir holding.


Peki holding hazir, paralar ve bankalar da hazir sirada ne olacak soyle kisaca irdeleyelim.

Gayri menkul yatirim ortakligi, factoring sirketleri, turizm yatirimlari, gelismekte olan ulkelerde ozelestirme yatirimlari, gelismekte olan borsalara yatirim, private placement ile hazine bonosu alimlari, credit union ya da benzer kredi kurumlari. Cok tanidik isim ve kurumlar oyle degil mi?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://adalettimi.blogspot.com/2009/08/adem-calik-ve-gizemli-para-transferleri.html


adem calik ve gizemli para transferleri
Yaklasik iki yildir DErince-Tutunciftlik ve Gebze-dilovasi ekseninde mafya ve satanist tarikatlarin yuvalandigini Yuvacik golunde ve Kocaeli valiligi binasinin altinda satanist ayinlerin yapildigini,Valilikte sex alemleri yapildigini ,Devletin soforlerinin nasil jigala ve usak olarak kullanildigini desifre etmistik.Gectigimiz hafta yasanan bir gelisme olaylarin seyrini degistirdi:

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=202722

Bir gecede milyoner olan Adem Çalık'ın hesabına aynı gün bloke konuldu. Çalık, 1 milyon yüzünden bandaki 396 YTL'sini de kullanamaz oldu.

Bir gecede zengin oldu. Ama o meteliksiz milyoner.. Sürpriz hesap Adem Çalık'ın dengesini alt üst etti. işçi olarak çalıştığını söyleyen Adem Çalık, biray önce Fortis'ten hesap ekstresi istediğini söyledi.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ACIKLIYORUZ
ADEM CALIK LAR KARISTI
ESAS ADEM CALIK CALIK HOLDING sahibi:
AHMET CALIK in amcasinin torunu AKP li ADEM CALIK
Devrimci Karargah orgutunun kurulusu bu kirli paralarla yapildi. !!!
Bu kirli paranin asil kaynagi izmit nufus mudurlugunde memur olan NUKHET ORUC un vali yardimcisi ve mudurlerin altina yatarak
KURT MAFYASINA TRANSFER ETTIGI
yaklasik 2 milyon 200 bin dolardir.Bu ve buna benzer paralar motor ustasi Adem calik gibi gariban insanlarin hesaplarina yatirlip cekilerek kara para aklama islemi yapilmistir.
TURKIYE CUMHURIYETI tarihinde gormedigi buyuk bir ekonomik krizin icindedir.Ozellikle yaptigimiz simulasyonlar ve Turkiye ekonomisi modelleri uzerindeki stres-asiri baski- testleri 21 ekim de itibaren krizin vatandasi teget degil DELIP gececegini gostermektedir.Staglafasyon-yani agir bir issizlik ve yuksek enflasyon- tehlikesi ufuktadir ve ulkemizin bekasini tehdit eder hale gelmistir.Emekli maaslarini bile odeyemez hale gelmemiz mumkundur
iste AKP adli seytan hizbi mensublari kalici cozumler yerine kara para aklama ve supheli transferlerle felaketi geciktirmeye calismaktadirlar.Yalniz bilinsin ki kara para yani HARAM PARA bir kavim icin en buyuk tehlikedir.Haram paraq giren yerde ne ahlak kalir ne namus ne de can emniyeti.
Munevver karabulut cinayeti,engin temel suikasti,alikahya belediyesi patlamasi aydinlatmak isteyenler bu garip para transferini takip etsin
Hadis-i şerifte; (Allahü teâlâya yemin ederim ki, bir lokma haram yiyenin kırk gün ibadetleri kabul olmaz) buyuruldu.
Bir hadis-i şerifte de; (Haram para ile alınan bir gömlekle kılınan namaz kabul olmaz) ve (Haram para ile verilen sadaka kabul olmaz. Günahı azalmaz) buyuruldu
- Haram para ile hayrat, hasenat yapmak, pisliği idrar ile yıkayıp temizlemek gibidir
"Ey insanlar! Yeryüzünde bulunan gıdaların helal ve temiz olanlarından yiyin. Şeytanın adımlarına uymayın. Zira şeytan sizin apaçık düşmanınızdır." (Bakara: 168)"
Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yiyin. Eğer siz gerçekten yalnız Allah'a kulluk ediyorsanız, O'na şükredin." (Bakara:172)
"Benim bilgim dışında bir sürü işlemler yapılmış. Adres bölümü de yanlış. Sultanbeyli Kocaeli diye adres görünüyor. Hesabın içinde hesap var"
"İlk önce paranın çalıştığımfirmalara sunduğum teklifler karşılığında yatmış olabileceğini düşündüm. Ancak hesaplardaki internet ve havale işlemlerini görünce farklı şeylerden şüphelenmeye başladım" diye konuştu.
Hesabında kendisinin bilgisi dışında yapılan işlemlerden dolayı suç duyurusunda bulunacağını belirten meteliksiz trilyoner Adem Çalık, "Bu para nereden çıktı, neden bloke edildi, kim yatırdı, benden habersiz kimler hesabımda işlem yaptı?Bunların hepsinin araştırılmasını istiyorum. İnsanın hesabında birden 1 trilyon ortaya çıkınca aklına bin bir çeşit şey geliyor.